LinkedIn Facebook

BLOGGPOST

Största Laravel-konferensen i världen

Swisch
Nästa
Föregående
31 august 2018
Twitter

Idag, torsdag den 30 augusti startade Laracon EU i Amsterdam. Med sina 800+ besökare är det världens största träff för Laravel-utvecklare.

Lokalen “Escape Factory” eller De Kromhouthal lokalt är en konferensyta med arv från fabrik så hela stämningen ligger kring produktion och konstruktion. Passande lokaler för hundratalet nördar. Vi ser alla lika ut med hörlurar och ryggsäck samt en ålder kring 30.

Träffen är väldigt bra arrangerad med ordning och reda. Många som hjälper till i röda tröjor. Snyggt och städat med mycket fika och mat. Drickakylarna är alltid preppade med diverse dryck en programmerare kan kräva (läs Cola).

Stora hallen (main track) rymmer samtliga deltagare och är imponerande uppsatt med dubbla storskärmar och luftiga platser.

Den lite mindre salen för “side tracks” rymmer många nog och är sällan full vid föreläsningarna.

Alla föreläsningar spelas in och kommer att finnas tillgängliga för allmänheten senare.

Föreläsningarna har varit av blandad kvalitet. Allt från UX till rå kodning på scen. Undertecknad hade lite högre förväntningar på innehållet men överlag känns det ändå okej.

Vilka är trenderna framåt som det pratas om på Laracon? Docker, docker, docker. En genomgående röd tråd är att Docker är ett måste men hittills har jag inte sett en föreläsning som visar Docker på ett smidigt sätt. Tekniken är bra men väldigt otillgänglig för de allra flesta. Hoppas det sker en förändring på den fronten.

Amsterdam är en fantastisk stad. Bara det är värt att åka på Laracon EU. Nu går det dock rykten om att staden för Laracon EU kommer att bytas redan till nästa år. Spännande! Jag röstar på Berlin eller Köpenhamn.

/ Andreas Ek.

 

 

 

 

 

 

 

Swisch

Docker är vägen framåt för utvecklingsmiljöer

Elseif AB är placerat i Mälardalen och har kunder kring Stockholm. Vi arbetar med tjänster och produkter för digitala, redaktionella system. Utgångspunkten för våra leveranser startar i öppenhet där öppen källkod eftersträvas där det är möjligt.

Code

Kategorier

Elseif AB

(besök oss på)
Sigurdsgatan 23
721 30 Västerås

 

E-post: [email protected]
Telefon: 070 - 303 22 03