LinkedIn Facebook

BLOGGPOST

Kryptera din webbplats

Swisch
Nästa
Föregående
19 august 2016
Twitter

Google rankar din sajt högre om du väljer att slå på kryptering för utvisning med certifikat.

ssl

Vad menas med kryptering av sin sajt?

Den kommunikation som sker mellan din webbserver och den som besöker den kan vara krypterad genom att kvittera ut ett certifikat (SSL-trafik).

Vad betyder det?

Jo, den trafik som slussas mellan webbläsare och server kan inte längre läsas av från andra som kommer åt din nätverkstrafik.
Låt säga att du exempelvis sitter på ett café och är uppkopplad mot fikets gemensamma router, då är det alltså möjligt för andra att scanna av dina anrop och din data som går över nätet. Alltså fullt möjligt att läsa av vad du knappar in för lösenord till din WordPress-sajt. Visst, jag säger inte att det är enkelt men det är fullt möjligt.
Med kryptering kommer denna data att vara skyddad och krypterad, skyddad från insyn.

Idag

Det har fram till nyligen kostat pengar men nu finns modern teknik för att göra det fritt och automatiserat via Let’s Encrypt. Programvara installeras på din webbserver som kommunicerar med Let’s Encrypt och kvitterar ut samt installerar certifikat. De automatiserade certifikaten måste förnyas efter tre månader men det löses genom att lägga på schemalagt jobb som hämtar hem och förnyar de certifikat som ligger på sajterna. Med en VPS hos exempelvis Digital Ocean är detta enkelt med denna beskrivning.

Fördelar

Vad vinner du för fördelar med att kryptera din webbplats?

  • Högre ranking hos Google.
  • Skyddar inloggning till din webbapplikation som exempelvis WordPress.
  • Du ger ett seriöst intryck via din säkrade webb.

 

 

Swisch

Internet är en osäker plats, varför inte göra den säkrare?

Elseif AB är placerat i Mälardalen och har kunder kring Stockholm. Vi arbetar med tjänster och produkter för digitala, redaktionella system. Utgångspunkten för våra leveranser startar i öppenhet där öppen källkod eftersträvas där det är möjligt.

Code

Kategorier

Elseif AB

(besök oss på)
Sigurdsgatan 23
721 30 Västerås

 

E-post: [email protected]
Telefon: 070 - 303 22 03